Idén 10. alkalommal megrendezésre került a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság által szervezett MGYGT. A szeptember 30-tól október 2-ig tartott rendezvény helyszínének a gyönyörű mátrafüredi Avar Hotel-t választották. A konferencián olyan témákat jártak körül, mint a gasztroenterológia, hepatológia, nutríció, pulmonológia, neurológia, reumatológia, toxikológia, bőrgyógyászat és sebészet. 

Az érdekes előadások mellett lehetőség volt gyakorlati tréningeket is szervezni a helyszínre, ezzel még kézén foghatóbb módon bemutatni a látogatók számára a legújabb technológiákat. 

Az Allegro Kft. ezt a lehetőséget kihasználva megszervezte a PilCam-es kapszulaendoszkópiát bemutató Hands-On tréninget. A tréning gyakorlati módon, konkrét eseteket feldolgozva hozta közelebb a látogatókhoz ezt a modern technológiát.

Kapszulaendoszkópiás tréning

Az Allegro Kft. négy munkaállomást hozott létre, ahol az orvosoktól kezdve a rezidenseken át a szakápolókig mindenki kipróbálhatta, milyen is élesben egy modern, magas minőségű kapszulaendoszkópiás eszközzel véghez vinni egy vizsgálatot. 

A „szimulációs vizsgálaton” 4 konkrét esetet vizsgálhattak meg a látogatók és állíthatták fel a diagnózist. A szakmai hátteret a tréning alatt Dr. Kacska Sándor a Debreceni Egyetem tanársegédje, Dr. Nagy Anikó a Heim Pál Kórház főigazgatója és Kora Csilla a Heim Pál Kórház endoszkópos vezetőasszisztense biztosította.

Örömmel töltött el bennünket, hogy tréningünkön több mint 100 egészségügyi dolgozó vett részt. 

A gyakorlati képzést egy rövid prezentáció előzte meg, ahol a jelenlévők megismerhették a kapszulaendoszkópia történetét, részeit és működésének alapelvét.

A PilCam kapszulás rendszerről bővebben olvashat IDE kattintva.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Dr. Karoliny Anna a Heim Pál osztályvezető főorvosának és Veres Emesének az Emnetin Kft. munkatársának az alapos szervezést és a lehetőséget a tréning megvalósításához.